80277
15:49 19.102020

У Львові відбудеться судове засідання щодо будівництва вітрової електростанції на Боржаві

Події 2546

20 жовтня о 15:00 Восьмий апеляційний адміністративний суд м. Львів продовжить розгляд апеляційних скарг забудовника, який бажає звести потужну вітрову електростанцію на Полонині Боржава. Забудовник оскаржує рішення суду першої інстанції, який скасував Висновок з оцінки впливу на довкілля, – документ, що дозволяв будівництво ВЕС на вершинах найдовшої гірської полонини Закарпаття.

Всеукраїнська ініціатива #Save_Borzhava виникла з метою запобігти перетворенню унікальної природної території на промисловий об’єкт.

У вересні нашій команді вдалось скасувати у Львівському апеляційному суді дозвіл на будівництво першої черги ВЕС.

По справі щодо скасування «екологічного висновку» вже відбулось два засідання, на яких команда юристів, науковців і представників місцевих громад доводили, що Висновок з ОВД був виданий з рядом порушень законодавства і прав громадян на участь у прийняття таких рішень. Представники забудовника залучили нових учасників і подали на розгляд суду додаткові пояснення, «експертні висновки» та інші об’ємні документи, які не додають жодної інформації по суті справи, але при цьому значно сповільнюють її розгляд.

Третє засідання, яке відбудеться наступного вівторка, найбільш імовірно, буде останнім.

Адреса: м. Львів, вул. Саксаганського 13.

Справа № 260/771/19, головуючий суддя В.В. Святецький.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах