80889
19:03 13.102020

Понад три тисячі звернень розглянули прокурори Закарпаття з початку року

Події 2312

Упродовж 9 місяців 2020 року до органів прокуратури Закарпатської області надійшло 3626 звернень, з яких 1672 – вирішено по суті, зокрема 83  від народних депутатів України.

Серед розглянутих найбільше звернень із питань досудового розслідування (1156),  з яких майже кожне друге – скарги на дії та рішення слідчих органів поліції. Реагуючи на такі повідомлення, прокуратура скасовувала незаконні або передчасні рішення, визначала підслідність у кримінальних провадженнях тощо.

З питань виконання функцій представництва інтересів держави в суді вирішено 66 звернень.

Близько половини з усіх звернень (1716) стосувалися питань, що не входять до компетенції органів прокуратури, тож їх скеровано до органів влади та контролю відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, що наразі прийом звернень громадян у Закарпатській обласній прокуратурі здійснюється виключно в електронній формі чи за допомогою поштових засобів зв’язку. Більш детально про це – тут.

Водночас функціонує телефон «гарячої лінії» – (0312) 61-59-30. За цим номером громадяни можуть не лише оформити звернення, а й отримати юридичні консультації за конкретними фактами порушення їх прав та фахову правову допомогу з інших питань, вирішення яких входить до компетенції органів прокуратури.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах