80146
14:08 24.092020

Через МП «Тиса» львів’янин намагався вивезти незадекларовану валюту

Події 3154

Сьогодні о 5 годині ранку на МП «Тиса» для проходження митно-прикордонного контролю 53-річний львів’янин обрав «червоний коридор». У митній декларації вказав свої паспортні дані, відомості про транспортний засіб марки «TOYOTA» моделі «SIENNA», наявність товару, серед якого: одяг та додаткові речі до нього, взуття особистого використання, вживані, не сортовані, іноземного виробництва.

При усному опитуванні чоловік заявив, що окрім задекларованих товарів, переміщує іноземну валюту у загальній кількості 10000 євро, та заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

Досвідчені інспектори спільно з прикордонниками вирішили провести огляд іномарки. Їх увагу привернула валіза, що знаходилась в салоні автомобіля на пасажирському сидінні. Там вони виявили у двічі більше від заявленої водієм іноземної валюти. Дві тисячі євро були загорнуті у поліетиленовий пакет, який знаходився серед особистих речей українця.

Митники пояснюють, що згідно з ст. 8 Закону України “Про валюту і валютні операції”, транскордонне переміщення фізичними особами валютних цінностей у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10 тисяч євро за офіційним курсом валют, встановленим Нацбанком на день переміщення через митний кордон України, підлягає письмовому декларуванню митним органам у порядку, визначеному Кабміном України. Фізична особа ввозить в Україну та вивозить за межі України готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що дорівнює або перевищує в еквіваленті 10000 євро, за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Тож, українець не заявив за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ним через митний кордон України товари, які в даній кількості підлягають обов’язковому письмовому декларуванню.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Виявлена іноземна валюта (купюри номіналом 50 євро в кількості 400 купюр), за курсом НБУ становить 659 218,00 грн, вилучена. Тепер її «долю» вирішуватиме суд, інформує пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах