62264
17:30 23.092020

В Угорщині співробітника прикордонної поліції засудили до 5 років ув’язнення

Події 2659

Військова рада Сегедського трибуналу засудила до 5 років ув’язнення та конфіскувала понад 52 мільйони форинтів у колишнього співробітника прикордонної поліції, який визнав, що кілька разів отримував хабарі, повідомив інформаційному агентству МТІ керівник Центральної слідчої прокуратури Угорщини в середу.

Прокурор Імре Керестеш зазначив: на підставі обвинувального висновку Сегедської регіональної слідчої прокуратури на підготовчому засіданні суд прийняв зізнання колишнього співробітника прикордонної поліції, якому також заборонено займатися державними справами протягом 4 років.

Ще у 2016 році невідомий громадянин Сербії запропонував працівнику прикордонної поліції 100 євро за кожен закордонний паспорт, щоб зафіксувати дані в документах та завірити їх печаткою про в’їзд без присутності їхніх власників. Метою цієї оборудки було незаконно легалізувати перебування громадян третіх країн у межах Шенгенської зони. З січня 2017 року по 11 жовтня 2017 року фігурант справи передав прикордонній поліції 1735 закордонних паспортів. Прикордонник, котрий проводив паспортний контроль (службу якого відтоді припинено), незаконно зафіксував дані 1724 осіб, які є громадянами країн, що не входять до ЄС.

Колишнього співробітника поліції спіймали на гарячому 11 жовтня 2017 року під час реєстрації паспортних даних. Відповідач отримав хабарів на загальну суму 170 600 євро.

31 березня 2020 року слідча прокуратура пред’явила звинувачення колишньому співробітнику прикордонної поліції за порушення службового обов’язку 1735 разів, прийняття комерційного хабаря та фальсифікацію публічного документа 1724 рази.

MTI/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах