80003
14:06 22.092020

Мешканець Великоберезнянщини займався кіберзлочинами

Події 3569

Поліцейські відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області спільно зі слідчими Ужгородського районного відділення поліції повідомили про підозру 18-річному жителю села Луг Великоберезнянського району. Слідчі встановили, що хлопець, будучи зареєстрованим на форумі хакерів, розповсюджував шкідливе програмне забезпечення.

18-річний житель Березнянщини, здійснював так зване “криптування” шкідливого програмного забезпечення, тобто робив його таким, щоб антивірусні програмні засоби визначали його як не шкідливе.

Після того, як люди встановлювали шкідливе програмне забезпечення на комп’ютер, треті особи мали можливість незаконно отримувати доступ до файлів, що зберігалися на ньому.

Тепер, за процесуального керівництва прокуратури Ужгородського району, чоловікові повідомили про підозру у кіберзлочині. 18-річному жителю села Луг інкримінують частину 1 статті 361-1 Кримінального кодексу України, тобто створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розпосюдження або збут. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до двох років.

У справі триває досудове розслідування, повідомляє відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах