79871
10:18 20.092020

Українець позбувся газового пістолету на митному посту «Тиса»

Події 4109

На українсько-угорському кордоні закарпатські митники спільно з прикордонниками зупинили українця, який віз зброю без декларування та дозвільних документів.

Повертаючись з України в Чехію, 35-річний донеччанин у зоні митного поста «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби «припаркував» свій  автомобіль марки «ТOYOTA» моделі «PROACE» у спрощеному виді контролю – «зеленому коридорі».

Втім, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, митники вивели авто із загального потоку для проведення у боксі поглибленого огляду більш детальної перевірки.

У результаті був виявлений газовий пістолет та 7 патронів до нього у ніші дверцят для особистих речей водія. Чоловік визнав зброю своєю власністю, сказавши, що придбав її з набоями у Чехії, де працює приватним підприємцем, для самозахисту. А от дозвільні документи, які необхідні для переміщення такої зброї від правоохоронних органів, у водія були відсутні.

Тож, зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України. На місце події були викликана слідчо-оперативна група, яка з’ясовуватиме всі обставини справи. Газовий пістолет марки «EKOL Majarov» калібру 9 мм (для відстрілу газових патронів) іноземного виробництва та набої до нього вилучені.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах