79745
16:12 17.092020

За порушення лісового законодавства Перечинський лісгосп сплатить близько 600 тис грн збитків

Події 3079

У ході реалізації представницьких повноважень Ужгородська місцева прокуратура виявила порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів Державним підприємством «Перечинське лісове господарство».

У лютому 2020 року Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області там проведено перевірку, у ході якої встановлено порушення вимог ст.ст. 19, 64 Лісового кодексу України. Таким чином підприємство завдало значної шкоди лісовим угіддям на території Перечинського району.

Скеровану претензію про відшкодування збитків підприємство проігнорувало, намагаючись перекласти відповідальність на лісокористувачів.

Варто додати, що таким чином було порушено як екологічні, так і економічні інтереси держави, оскільки грошові стягнення за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської діяльності, є джерелом формування державного та місцевих бюджетів.

З метою захисту інтересів держави в особі Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, Ужгородська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду щодо стягнення з «Перечинського лісового господарства» завданих збитків у розмірі 595 962 грн, інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах