79574
11:55 14.092020

На ПП «Тиса» за пропуск іноземців через кордон українці намагалися дати хабарі

Події 3081

Протягом вихідних двоє наших співвітчизників намагалися хабарем «купити» пропуск на територію України для своїх співмешканців-іноземців. Обидва випадки зафіксовано у пункті пропуску «Тиса» на кордоні з Угорщиною.

У суботу ввечері у протизаконний спосіб вирішити питання щодо пропуску її супутника, громадянина Італії, спробувала 48-річна жителька Тернопільщини. У зв’язку із впровадженням Урядом тимчасових обмежень щодо в’їзду іноземців на територію України, чоловікові було відмовлено у в’їзді. За зміну такого рішення жінка запропонувала прикордонному нарядові хабар розміром 100 євро.

Наступного дня аналогічне правопорушення вчинив 29-річний житомирянин. За пропуск німкені, якій також було відмовлено у в’їзді, він запропонував правоохоронцям 200 євро.

В обох випадках прикордонні наряди на незаконні пропозиції не пристали та повідомили про спроби підкупу керівництву. З метою з’ясування обставин та прийняття правового рішення щодо ознак злочину, передбаченого статтю 369 ККУ “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі”, прикордонники проінформували про такі факти Ужгородський відділ ГУНП у Закарпатській області. Після проведення відповідних заходів іноземців повернули на територію Угорщини, інформує пресслужба Чопського прикордонного загону.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах