79213
19:35 7.092020

На Закарпатті нове епідемічне зонування

Події 14078

З понеділка на Закарпатті знову дві зони епідемічної небезпеки – «жовта» і «помаранчева»

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 3 вересня затвердили нові зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Вони впливають на карантинні правила у регіоні. На щастя, на Закарпатті жодний населений пункт чи район не потрапив до «червоної зони».

У «помаранчевій» зоніміста Ужгород, Мукачево та Чоп, Виноградівський, Міжгірський, Мукачівський, Тячівський та Ужгородський райони Закарпатської області;

До «жовтої» зони віднесені  міста Берегово та Хуст, Берегівський, Великоберезнянський, Воловецький, Іршавський, Перечинський, Рахівський, Свалявський та Хустський райони. 

Для встановлення зон епідемічної небезпеки враховують 4 показники: завантаженість ліжок у лікарнях, середня кількість тестувань у регіоні, виявлення нових випадків та динаміка зростання нових випадків інфікування. 

Певні обмеження передбачені для кожної із зон. Але у «зеленій» зоні діють лише правила, встановлені по всій країні, – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особою на 5 кв. м; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

У «жовтій» до попередніх обмежень додаються обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку; у «помаранчевій»  – додаються припинення діяльності закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв. м і не більше 100 осіб.

А ось «червона» зона передбачає заборону роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

Нове епідемічне зонування почне діяти з понеділка, сьомого вересня.

Держпродспоживслужба

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини