79203
17:10 7.092020

Через зламаний сканер перед КПП «Ужгород-Вишнє Нємецке» утворилася велика черга вантажівок

Події 3530

На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер, через що значне накопичення вантажівок з української сторони.

Закарпатська митниця Держмитслужби інформує, що з 29 серпня п.р. перед пунктом пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», що на українсько-словацькому кордоні, спостерігається значне накопичення великогабаритних транспортних засобів у напрямку «виїзд з України».

Так, станом на 07.09.20 черга на об’їзній дорозі м. Ужгород складала майже 200 вантажівок. Причиною утворення черги вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску є те, що вийшла з ладу стаціонарна скануюча система, яка використовувалася митними органами Словаччини.

Закарпатські митники пояснюють, що відповідно до діючої технології митного оформлення, усі транспортні засоби, які слідують на територію Словаччини з вантажем, підлягають обов’язковому скануванню на їх стороні. На даний час, у пункті пропуску митними органами Словаччини використовується мобільна скануюча установка, яка має дуже малу пропускну здатність.

За отриманою інформації від працівників пункту пропуску «Вишнє Нємецьке» Міхаловецької митниці, коли завершать ремонт стаціонарної системи, невідомо.

У свою чергу, Закарпатська митниця поінформувала словацьку – Міхаловецьку митницю вирішити проблему у найкоротші строки. Оскільки вантажівки з кожним днем накопичуються більше перед пунктом пропуску з української сторони, де відсутні сервісна зона та елементарні санітарно-побутові умови для водіїв, що викликає нарікання та скарги перевізників.

Крім того, на збільшення черг впливає і відсутність дозволів для проїзду великовагового транспорту територією Польщі. Тож, багато перевізників обирають українсько-словацький напрямок.

Просимо врахувати зазначену інформацію тим, хто плануватиме перетинати кордон через пункт пропуску “Ужгород-Вишнє Нємецьке”, повідомляє пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах