79093
17:30 3.092020

Суд виніс рішення щодо контрабандних елітних гаджетів на 96 млн, які вилучила Закарпатська митниця

Події 3164

Сьогодні, 3 вересня, Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області розглянув справу про порушення митних правил та визнав винним співвітчизника у вчиненні правопорушення за ознаками ч.1 статті 483 Митного Кодексу, що зафіксували працівники Управління забезпечення протидії митним правопорушенням Закарпатської митниці Держмитслужби. Мова – про незаконне ввезення на територію України мобільних телефонів, ноутбуків, планшетів та інших гаджетів торгових марок Apple, Samsung, Xiaomi та ін, а також та автозапчастин – на загальну суму понад 96 млн грн.

Нагадаємо, на початку червня п.р. на митному посту «Ужгород» працівники митниці припинили незаконний імпорт мобільних телефонів, оргтехніки. Водій транспортного засобу «DAF» під час митного контролю подав документи, згідно з якими через митний кордон переміщувались запчастини до автомобілів. Та митники перевірили вантажівку і виявили незаявлені в товаросупровідних документах мобільні телефони та аксесуари, а також оргтехніку торгових марок «SAMSUNG», ​«APPLE» та інших.

Відтак, відносно українця накладено стягнення у вигляді накладення штрафу розміром понад 96 млн грн з конфіскацією зазначеного товару на таку ж суму на користь держави.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах