79043
14:17 2.092020

Пекельне сусідство: в Ужгороді горів будинок квартирного типу. Фото, Відео

Події 7393

Підпали, постійні побоїща, терор і шантаж – в Ужгороді на вулиці Загорській 61 «а», сусідській війни тривають вже понад 15 років.

У середу, 2 вересня, настав апогей чвар – підпал. Варто зазначити, що це будинок квартирного типу, в під’їзді якого всього три квартири.  

Ужгородець Борис каже, втомився від свого сусіда, який живе на першому поверсі і тероризує усіх мешканців будинку, бо є психічно неврівноваженим, а ще – зловживає спиртним. 

– Усе почалося в 2003 році, коли ми переїхали жити в цей будинок, – розповідає чоловік. – Заїхали ми одні із перших. Приблизно через рік, у 2004 році Василь переїхав жити сюди із сім’єю. Відтоді ми були очевидцями, як він тероризує своїх рідних, оскільки постійно знаходиться у стані алкогольного сп’яніння. Часто були побутові конфлікти з нами, ми викликали поліцію, щоб він хоча би якось заспокоївся. Закінчилося все тим, що він нам постійно погрожує фізичною розправою чи підпалом. Його сім’я від нього переселилася і він проживає сам. З того часу, він переключився на нас. Бувало різне: він залишав газ відкритим і йшов геть з будинку, неодноразово влаштовував пожежі, сокирою трощив нам двері.

Мешканці будинку розповідають: неодноразово писали звернення у правоохоронні органи, але все марно. Наразі сусід Василь поставив ультиматум, або вони купують у нього квартиру за 20 тисяч доларів, або він підпалить будинок. Власне так і сталося: підпалив особисті речі мешканців будинку, які вони зберігалися в коридорі під’їзду для передачі в дитячий будинок. Як наслідок – загорілася сходова клітка.

– Поліція нам каже, що вони не можуть нічого з ним зробити, оскільки сума збитків не перевищує 200 тис грн. Але все може завершитися тим, що сьогодні ви знімаєте про це сюжет, а завтра цього будинку просто може не бути, – наголошує Борис.

Мешканка будинку Андріана, розповідає, що горе-квартиру купили близько 8 років тому. З тих пір – спокою ще не було. Сусід постійно різними способами тероризує їхню сім’ю.

– Інциденти повторювалися неодноразово. Всі виклики фіксувалися у правоохоронних органах. Утім Василя ніколи надовго не забирали. Нині нам знову він погрожував, що підпалить і вже через хвилину – дим стояв стовпом. Ми збирали речі для дитячого будинку і все пропало. Він каже нам, або купуєте мою квартиру і я даю вам спокій, або життя вам не буде.

Сусід Василь, на адресу якого лунали звинувачення, як міг, виправдовувався, запевняв, що схожі погрози постійно лунають і на його адресу.

– Вони постійно приходять зі мною битися, виламують мені двері. Я пропоную їм купити у мене квартиру? Так у ній ще крім мене прописана моя жінка і син. Дивіться, вони зробили собі на подвір’ї пристройки і все їхнє, навіть гараж. Мені навіть не дозволяли ставити на спільному подвір’ї машину. Тут все його… А мого тут немає нічого, – розповів Василь.

Тож наразі у справі розбирають правоохоронці. А мешканці будинку сподіваються, що нарешті справедливість візьме гору.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини