78801
18:31 27.082020

Депутата Великоберезнянської ОТГ та його спільника судитимуть за напад і позбавлення волі іноземців

Події 3038

Прокурором Перечинського відділу Ужгородської місцевої прокуратури затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох мешканців Великоберезнянського району за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 та ч. 2 ст. 187 КК України.

Йдеться про здійснення нападу з погрозами насильства з метою заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст. 187 КК України) та незаконне позбавлення волі, вчинене щодо п’яти осіб (серед яких – двоє малолітніх), за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань, застосуванням зброї, та здійснюване протягом тривалого часу (ч.2 ст. 146 КК України).

Фігурантів справи було затримано в грудні 2019 року оперативниками Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції в Закарпатській області спільно зі слідчими Перечинського відділу поліції, спецпризначенцями КОРДу та ротою особливого призначення поліції під процесуальним керівництвом Ужгородської місцевої прокуратури.

Як встановило слідство, організатором групи зловмисників був депутат Великоберезнянської ОТГ. Разом зі спільниками він протягом трьох днів утримував у підвальному приміщенні п’ятьох громадян Таджикистану, серед яких – двоє малолітніх дітей. Також, погрожуючи застосуванням зброї, обвинувачені викрали від іноземців 7000 доларів США та мобільні телефони.

Досудове розслідування у цьому провадженні завершене. Обвинувальний акт скеровано до Перечинського районного суду.

За вчинені дії закарпатцям Кримінальним Кодексом України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років, повідомляє пресслужба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини