78540
20:29 20.082020

Закарпатські рятувальники взяли участь в антитерористичних навчаннях

Події 3019

Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Закарпатській області провела планові тактико-спеціальні антитерористичні навчання.

У дводенних тренуваннях, які відбулись у Мукачівському та Берегівському районах області в умовах максимально наближених до реальних, взяли участь підрозділи СБУ, Збройних Сил, Нацгвардії, Нацполіції, Державної прикордонної та надзвичайної служб, Держспецзв’язку, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Метою навчань стало посилення рівня міжвідомчої взаємодії із запобігання диверсійним і терористичним загрозам на об’єктах підвищеної небезпеки та критичної інфраструктури, що мають важливе народогосподарське значення.

Рятувальники під час навчань відпрацьовували дії у випадку виникнення двох різних надзвичайних ситуацій. Згідно з першою ввідною, до Служби порятунку надійшло повідомлення про замінування нафтобази у одному з населених пунктів Мукачівського району. Група піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення обстежувала територію на предмет наявності вибухівки, тим часом як підрозділи вогнеборців забезпечували пожежну безпеку й були готові до дій у випадку вибуху.

За другим сценарієм, до оперативно-рятувальної служби надійшов дзвінок про підрив автоцистерни КАМАЗ на території військових складів паливно-мастильних матеріалів, розташованих у передмісті Мукачева. Два відділення – з 17-ї та 18-ї державних пожежно-рятувальних частин – оперативно прибули за викликом та ліквідували загорання.

Загалом для ліквідації наслідків можливої терористичної загрози Управлінням ДСНС області було організовано підняття та повне розгортання Мукачівського зведеного загону, до складу якого входять підрозділи з дислокацією в м. Мукачево, Берегівському, Свалявському, Іршавському та Воловецькому районах. Загалом було залучено 91 рятувальника та 20 одиниць техніки.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах