78430
15:42 18.082020

На Перечинщині вилучили черговий боєприпас

Події 2974

Усього з початку року на території Закарпатської області вилучено та знищено 660 одиниць різнокаліберних вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Так, 17 серпня групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Закарпатській області вилучено та знищено черговий небезпечний відголосок Другої світової війни. Цього разу це була граната Ф-1.

Цей вибухонебезпечний предмет було виявлено в с. Сімер Перечинського району під транспортним мостом. На нього натрапив місцевий мешканець, відпочиваючи на березі річки Тур’я.

Фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення виїхали на місце. Провівши ідентифікацію й додаткове обстеження території, о 15:10 вони знищили боєприпаси на військовому полігоні шляхом контрольованого підриву.

Надзвичайники в черговий раз нагадують про смертельну небезпеку, яку несуть у собі вибухонебезпечні предмети. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, поліцію або зателефонувати до служби порятунку за номером “101”, повідомляє Управління ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах