78098
13:06 11.082020

На КПП «Тиса» від чернівчанина вилучили елітні вина та автозапчастини

Події 3775

Повертаючись з Італії додому на автобусі в якості пасажира, 40-річний житель м. Чернівці під час проходження контролю на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці вказав у декларації лише багаж з особистими речами в кількості 5 місць. При усному опитуванні – заперечив наявність будь-яких інших товарів, в тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України заборонено або обмежено.

Втім, при перевірці багажного відсіку автобуса інспектори виявили на підлозі 11 картонних коробок із запчастинами для автомобілів різних торгових марок та 62 пляшки вина різних торгових марок. Зрозуміло, що загальна вартість виявленого товару перевищує 500 євро і потребують сплати митних платежів. Та й, схоже, ввозилися в Україну з комерційною метою.

Однак пасажир відмовився визнавати не задекларовані товари своєю власністю, вказавши у поясненні, що ці коробки передав йому незнайомий чоловік у м. Верона (Італія) для адресної доставки у Чернівці.

Відтак, на порушника складено протокол за статтею 472 Митного кодексу України. Наразі вартість вилучених товарів потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта. А це – 36 штук запчастин в асортименті іноземного виробництва (радіатори водяного охолодження, фільтри масляні, повітряні та салону для легкових автомобілів, тримач склоочисника, декоративна накладка, пас привідний зубчастий, натяжний ролик паса, абсорбер, комплекти прокладок для двигуна, лямбда-зонд, дифузор для легкових автомобілів), загальною вагою 17,5 кг та 62 пляшки червоного вина (46,5 л), зокрема: «Petite Cavale», торговельної марки «Luberon» (Франція), «SIGNATURE COTES DE PROVENCE», торговельної марки «FIGUIERE» (Франція), та білого ігристого «BRUT METODO CLASSICO», торговельної марки «MENEGOTTI» (Італія), повідомляє пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах