77728
17:47 3.082020

Через порушення техніки безпеки у Баранинцях газопостачання відновили не всім споживачам

Події 2530

Планові роботи з поточного ремонту та технічне обслуговування провели на газорегуляторному пункті у селі Баранинці, що на Ужгородщині, фахівці АТ «Закарпатгаз». Окрім того, під час обходу виявили 46 витоків газу на дворових відводах та ліквідували їх. У цьому населеному пункті користуються газом у побуті мешканці майже 700 дворогосподарств.

«Ми провели досить складні, але водночас необхідні роботи. Мешканці, з якими довелося спілкуватися, дякували за пророблене. Однак, водночас нарікали на те, що необхідно сплачувати за розподіл газу і демонстрували нерозуміння того, що ж це за послуга. Довелося пояснювати, що робота працівників із залученням техніки для забезпечення безперебійного газопостачання їхнього села — якраз і є однією зі складових послуги з розподілу газу», — розповів старший майстер групи експлуатації мереж Іван Рунянин.

Про проведення планових робіт мешканців попередили завчасно. Після їх проведення у п’ятницю, 30 липня, газопостачання відновили. Однак, не всім. У частини споживачів було виявлено порушення правил встановлення та експлуатації газових приладів. Серед найпоширеніших — самовільно встановлені та замінені газові прилади (плити та колонки), не облаштовані вентиляційні канали, відсутність тяги у димових та вентиляційних каналах.

«Це — серйозні порушення техніки безпеки, які можуть спричинити нещасні випадки, навіть летальні. Якщо виявляємо подібні порушення – перекриваємо газові прилади та опломбовуємо їх», — пояснила старший майстер внутрішньобудинкової служби Галина Голубка. Аби відновити газопостачання у таких випадках, споживач має усунути всі недоліки. Лише після виправлення всіх порушень газопостачання буде відновлено.

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах