77654
14:13 31.072020

На Закарпатті затримали чергову групу нелегальних мігрантів та їхнього перевізника. ФОТО

Події 3650

30 липня в ході проведення оперативно-профілактичних заходів по нелегальній міграції пізно ввечері на автодорозі Київ-Чоп біля спецпоста поліції у Нижніх Воротах оперативники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми спільно з працівниками управління патрульної поліції, маючи відповідну оперативну інформацію, зупинили для перевірки автомобіль марки «Daеwoo».

За кермом автомобіля перебував 50-річний таксист із міста Ужгород, який перевозив чотирьох нелегальних мігрантів. Останні назвалися громадянами Бангладеш, але відповідних документів на право перебування в Україні не надали.

Як встановили поліцейські, дані особи раніше вже намагалися нелегально перетнути державний кордон України, були за це затримані в Чернівецькій області й тривалий час утримувалися в спеціалізованій установі для нелегальних мігрантів. Тепер же ці бангладешці вирішили спробувати потрапити до омріяної Європи через Закарпаття.

Автомобіль із нелегалами було доставлено для документування у Воловецьке відділення поліції.

Дана подія внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, попередня правова кваліфікація – ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

У ході досудового розслідування правоохоронці виявлятимуть можливих співучасників даного злочину. Самих же нелегальних мігрантів, найімовірніше, буде притягнуто до адміністративної відповідальності з подальшим примусовим видворенням із України, інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах