77586
18:32 29.072020

Вбивали червонокнижну рибу струмом: на Тячівщині затримали браконьєрів. ФОТО

Події 4098

Під час проведення рибоохоронного рейду на гірських річках області інспекторами Управління Держрибагентства виявлено двох чоловіків, які здійснював вилов риби за допомогою електроструму.

Інцидент стався на річці Тересва в с. Нересниця Тячівського району, навпроти філії «Тячівський райавтодор». Саме звідти порушники підключилися до електоромережі. Зі слів затриманих, один є працівником філії.

Загалом підозрювані виловили 32 рибини і завдали збитків більше ніж на вісім тисяч гривень. Це тільки оціночна вартість вилученої риби, реальний розмір шкоди довкіллю підрахувати неможливо.

Оперативна група рибоохоронного патруля затримала двох громадян, які ловили рибу за допомогою електроструму. У такий заборонений спосіб незаконно добуто 24 екземпляри черврнокнижної риби марени звичайної, три екземпляри підуста звичайного та пять екземплярів верхоплавки.

Загальна сума нанесених природі збитків склала 8107 гривень. За фактом порушення інспектори склали два протоколи. Один за частиною 4 статті 85, тобто грубе порушення правил рибальства та ще один за статтею 90 (погіршення, знищення середовища перебування (зростання) тварин і рослин, види яких занесені до Червоної книги України). Риба та засоби вчиненого правопорушення вилучені. Матеріали по справі підготовлено для передачі до суду.

Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії»: (098) 585-61-64, звертаються до закарпатців в Управлінні Державного агентства рибного господарства в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах