77524
13:25 28.072020

Прокуратура зацікавилася «курортним» життям в Закарпатському СІЗО

Події 3429

Прокуратурою Закарпатської області зареєстровано кримінальне провадження за фактом використання службовими особами Державної установи «Закарпатська установа виконання покарань № 9» службового становища всупереч інтересам служби (ч.1 ст. 364 КК України).

Йдеться про факт передачі ув’язненим, що є підозрюваними у одному кримінальному провадженні окремих заборонених предметів. Відповідні фото на яких зображені ув’язнені, зокрема з алкогольними напоями були поширені у ЗМІ.

Досудове розслідування доручено здійснювати слідчим ТУ ДБР у м. Львові. Прокуратура області забезпечуватиме процесуальний контроль за ходом слідства.

За цим же фактом прокуратура звернулась до Департаменту з питань виконання кримінальних покарань ДКВС України з ініціативою проведення службової перевірки. Одночасно прокурором зазначено вимогу про відсторонення керівника ДУ «Закарпатська УВП № 9» від виконання його посадових обов’язків.

Водночас прокуратурою проводиться перевірка дотримання вимог законодавства, в тому числі в частині забезпечення режимних вимог. Подібні перевірки проводяться щомісячно. Станом на сьогодні до дисциплінарної відповідальності притягнуто трьох посадових осіб Закарпатської УВП №9.

Окрім того, у липні 2020 року працівники прокуратури області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції України встановили факти порушення вимог антикорупційного законодавства окремими працівниками ДУ «Закарпатська установа виконання покарань. Вказані протоколи наразі перебувають на розгляді в суді, інформує пресслужба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті – повітряна тривога
13:19
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Всі новини