77344
14:12 24.072020

Понад 5 тис. вилучених на кордоні гаджетів зберігаються на закарпатській митниці у повному обсязі

Події 3581

З огляду на неабияких резонанс у деяких ЗМІ щодо «вилучених контрабандних гаджегів на 100 мільйонів, які намагалися викрасти, пошкодивши стіну митного складу», Закарпатська митниця Держмитслужби інформує, що дана інформація не відповідає дійсності.

Нагадаємо, на початку червня п.р. на митному посту «Ужгород» працівники Закарпатської митниці Держмитслужби припинили незаконний імпорт мобільних телефонів, оргтехніки. Транспортний засіб «DAF» заїхав на митний пост і до митного контролю водій подав документи, згідно з якими через митний кордон переміщувались запчастини до автомобілів. Під час проведення митного огляду працівники митниці виявили незаявлені в товаросупровідних документах приховані від митного контролю мобільні телефони та аксесуари, а також оргтехніку торгових марок «SAMSUNG», ​«APPLE» та інших. Тоді ж у ЗМІ було розповсюджено реліз про орієнтовну вартість затриманого вантажу – 100 млн грн.

Після того митники розпочали клопітку роботу зі встановлення кількісних і якісних характеристик кожного предмету правопорушення та запчастин для автомобілів, під виглядом яких намагалися ввезти на територію України вищезазначені товари. А це – не один день і не один місяць! Бо їх – понад кілька тисяч найменувань.

Після перерахунку був складений протокол про порушення митних правил за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України та залучено експерта для проведення оцінки вилученого товару. Станом на сьогодні загальна кількість гаджетів складає 5 206 шт, вартістю – 93 594 343 грн. Крім того, визначено кількість запчастин до автомобілів – 17 050 шт., вартість яких встановлюється експертом.

Водночас правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за даним фактом, тривають слідчі дії.

Наразі предмети правопорушення зберігаються у зоні діяльності Закарпатської митниці Держмитслужби у повному обсязі до з’ясування всіх обставин протиправної оборудки. Будь-яких спроб проникнення у місце зберігання вилученого товару не було зафіксовано, інформує пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах