77281
12:52 23.072020

У Закарпатській митниці працюють 7 кінологічних команд

Події 2939

У Закарпатській митниці Держмитслужби задіяно 7 кінологічних команд на пошук наркотичних засобів, з яких дві підготовлені одночасно і на пошук тютюнових виробів; 2 – на пошук зброї; 5 – на пошук тютюнових виробів, з яких одна одночасно і на пошук бурштину.

Відтак, команди-кінологів у І півріччі 2020 року виявили 20 фактів наркотичних засобів та психотропних речовин, 1 порушення – незаконної зброї, 3 факти – приховування тютюнових виробів.

Загалом за січень-червень п. р. працівниками митниці виявлено 6 фактів незаконного переміщення через митний кордон України зброї.

До правоохоронних органів було направлено 3 повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки злочину, передбаченого статтею 263 Кримінального Кодексу України.

Довідково: Стаття 263 КК України – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

1. Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

2. Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу – караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах