76849
16:11 14.072020

На Іршавщині за порушення карантинних обмежень притягнуто до відповідальності два десятки осіб

Події 3799

З моменту введення карантинних заходів в Україні та на території Іршавського району зокрема, поліцейські разом з представниками Іршавської районної державної адміністрації та Іршавського відділення держпродслужби щодня в складі мобільних груп проводять рейди по виявленню порушень карантину.

Станом на сьогодні найбільше порушень виявлено у районному центрі, населених пунктах Білки, Сільце та Кушниця, повідомляють у відділі комунікації поліції Закарпаття.

Під час спільних рейдів було перевірено та проведено профілактичні бесіди з 1388 особами, які знаходяться на самоізоляції. Також бесіди проводяться і з контактними особами щодо необхідності дотримання карантинних обмежень та застосування засобів індивідуального захисту.

На даний час працівники Іршавського відділення поліції притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП України, з яких на 5 власників торгових закладів, 1 на керівника ринку та ще на 14 осіб, які порушили карантинні обмеження. Всі адмінматеріали направлено до суду.

Нагадуємо, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах