76846
15:37 14.072020

В Ужгороді рятувальники провели демеркуризацію у квартирі

Події 3986

13 липня о 16:15 до Служби порятунку надійшло повідомлення про розбитий ртутний термометр в кімнаті багатоповерхового житлового будинку на вулиці Українській, що в Ужгороді.

Згодом з’ясувалось, що донька власника квартири хотіла виміряти собі температуру, однак з необережності випустила з рук ртутний термометр, який розбився. Жінка спробувала самотужки зібрати кульки металу, однак через паркетну підлогу занепокоїлась, чи усю ртуть вона зібрала. Спочатку ужгородка зателефонувала батькові, а той вже набрав номер 101 та повідомив про подію фахівцям ДСНС.

На місце виклику відразу ж виїхали спеціалісти відділення спеціальної обробки групи радіаційного та хімічного захисту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ДСНС Закарпаття. Рятувальникам довелося розібрати невелику частину підлоги для того, щоб дістати ртуть зі щілин та за допомогою клейкої стрічки й щіточки зібрали рештки металу в скляну ємність, а підлогу продезінфікували. Пощастило тим, що ртуть не розкотилася по всій кімнаті.

Нагадуємо вам загальні правила безпеки під час розбиття ртутного термометра а також те, що пошкоджений або цілісний ртутний термометр можна здати на утилізацію ТОВ «НЬЮ ЕКОСВІТ», за адресою: 88000, Закарпатська обл. м. Ужгород вул. Доманинська, 336, http://ecosvit.org.ua/, а не нести на смітник.

Управління ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах