76614
12:07 10.072020

Закарпатський прикордонник вимагав хабаря за надання інформації про розміщення прикордонних нарядів

Події 5186

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, затримали інспектора прикордонної служби «Великий Бичків» відділу прикордонної служби «Ділове» Мукачівського прикордонного загону під час одержання ним частини неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, прикордонник вимагав та одержав неправомірну вигоду у сумі 1 000 доларів США у якості оплати за сприяння у незаконному переміщенні тютюнових виробів поза пунктами пропуску через державний кордон, а саме надання інформації щодо часу та місця розміщення прикордонних нарядів.

Слідчі ДБР затримали прикордонника під час одержання платіжного документа, що підтверджував зарахування суми у безготівковій формі на картковий рахунок одного з банків у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього останнього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Ужгородського гарнізону Західного регіону. Оперативний супровід – УСР у Закарпатській області ДСР Нацполіції та ВВВБ по Мукачівському прикордонному загону УВВБ «Захід».

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах