76583
14:53 9.072020

На КПП «Вилок» митники вилучили обмежені для переміщення психотропи

Події 6772

На митному посту «Вилок» Закарпатської митниці Держмитслужби, що на українсько-угорському кордоні, у громадянина Угорщини вилучено 60 психотропних препаратів.

Прямував угорець в Україну на автомобілі марки «Пасат» у приватних справах. Під час усного опитування запевняв митників, що нічого забороненого не переміщує.

Та інспектори все ж запропонували іноземцю заповнити митну декларацію, де він чітко вказав лише особисті речі. Тобто товари, що підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України він переміщує.

Однак митники засумнівалися у добрих намірах іноземці і провели огляд авто. У багажному відділенні вони виявили дві упаковки медичного препарату іноземного виробництва «Трамадол» у загальній кількості 60 таблеток, які знаходилися у пакеті серед особистих речей угорця.

Іноземець заявив, що придбав медпрепарат в Угорщині для бабусі, яка проживає в Україні, виправдовуючись, що не знав про психотропні дії пігулок і що для перетину кордону потрібні дозвільні документи.

Згідно «Переліку товарів, на які встановлено обмеження щодо переміщення через митний кордон України», на ці препарати необхідний дозвіл на право ввезення (вивезення) чи на право транзиту наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів. Фізичні особи мають право перевозити такі медпрепарати, придбані за призначенням лікаря, лише за наявності та на підставі рецепта, виданого закладом охорони здоров’я відповідно до вимог законодавства.

Тож, за статтею 472 Митного кодексу України інспектори склали протокол про порушення митних правил відносно громадянина Угорщини. Виявлені психотропи, які іноземець намагався ввезти в обхід митного законодавства, вилучено, інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах