76543
17:34 8.072020

Державного реєстратора Тячівщини судитимуть за зловживання службовим становищем

Події 4748

Справу з обвинувальним актом щодо незаконної зміни інформації у Державному земельному кадастрі та зміни права власності на ділянку площею 1 га поліцейські скерували до суду. Підозрювану у махінаціях на суму у понад мільйон гривень судитимуть за двома статтями Кримінального кодексу України

Слідчі управління, спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам, під процесуальним керівництвом прокуратури у Закарпатській області завершили досудове розслідування справи щодо незаконних дій державного кадастрового реєстратора управління Держгеокадастру на Тячівщині.

У ході розслідування справи працівники відділу протидії кіберзлочинам викрили жінку-посадовця, яка незаконно змінила інформацію, котра обробляється в єдиній державній геоінформаційній системі, тобто Державному земельному кадастрі. В подальшому, держслужбовець незаконно змінила реєстрацію права власності на земельну ділянку за іншою мешканкою області, присвоївши їй новий кадастровий номер. Внаслідок протиправних дій посадовця, земельна ділянка, площею 1 га, була передана у приватну власність для ведення особистого селянського господарства.

Своїми протиправними діями державний кадастровий реєстратор спричинила тяжкі наслідки інтересам держави на суму у понад 1 мільйон гривень.

Наразі ділянку повернуто у власність держави, чим відшкодовано збитки, нанесені в результаті скоєння злочину.

Вчора, 7 липня, справу з обвинувальним актом, яка розслідується за.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється на ком`ютерах, автоматизованих системах) Кримінального кодексу України слідчі поліції Закарпаття, за погодженням з процесуальним прокурором Закарпатської області, скерували до суду. Службовцю за вказаними статтями може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років, інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах