76487
10:02 8.072020

У Малому Раківці змії залазять до ліжок людей

Події 17055

У селі Малий Раковець, що на Іршавщині, водиться чимало змій. Зустрічають їх не тільки збирачі суниць та грибарі в довколишніх лісах, а і діти, які випасають корови в гущах, на лазах. Для місцевих звичним є побачити вужа чи полоза на полях, земельних ділянках, на обійстях.

Михайло Яцканич розповів кореспонденту «Карпатського об’єктива» моторошну історію – вночі гад заліз до його ліжка:

– Ліг спати, був втомлений після роботи. Вночі чую щось лізе по ногах, подумав, що мачка (кішка). «Киш», – кажу, – і скинув нічного гостя на землю. Прокинувшись вранці, став кликати мачку, але її не було в кімнаті. Здивувався, куди поділася. Прийшов сусід у справах, стояли і говорили у дворі. Він каже: «Міша, никай (дивися), у тебе у вызорі (вікні) гыд». Чорний вуж, читавий, довгий, мав більше метра, лежав собі на підвіконнику в кімнаті, де я спав, і через вікно никав на нас невинними очима. Я відкрив вікно, він виліз звідти і швидко сховався під фундаментом.

Багато лускатих водиться на сінокосах. Іван косив лаза неподалік хати. На десяти сотках зустрів аж 12 невеликих гадят. Це був виводок. Усі перебив вилами.

71-річний Петро Васильович під час розмови з кореспондентом «КО» зізнався, що зустрічав багато змій, але жодного не вбив, хіба що випадково перетяв косою під час косовиці.

– Село гірське, гады тут водилися завжди, це їхня територія. Не треба їх вбивати, вони не отруйні. Просто не треба їх чіпати, і вони не вкусять, – зауважив чоловік.

Тетяна ГРИЦИЩУК

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах