75656
20:29 23.062020

У Рахівському районі підтопило 70 дворів. Фото, відео

Події 5508

У смт Ясіня та місті Рахові підтоплені 70 дворів. Про такі наслідки негоди повідомляє речниця ДСНС на Закарпатті Наталія Батир. Рівень води підвищився у річках Закарпаття через інтенсивні опади. Наразі втрачене транспортне сполучення між Закарпаттям та Івано-Франківщиною. Автошлях «Мукачево-Рогатин» став непроїзним.

У селищі Ясіня річка Чорна Тиса вийшла з берегів, вода підтопила двори місцевих жителів.

«Загалом у нас підтоплено 65 дворогосподарств у Ясіня, а також 5 у Рахові. Окрім того, у 4-х населених пунктах Рахівського району відбувся перелив води через автошляхи, то ж наразі там рух автівок заборонено. Звертаємося до водіїв наразі утриматися від поїздок територією Рахівщини. Загалом працює 2 одиниці техніки, пожежно-рятувальні автомобілі, мотопомпи, 8 чоловік особового складу. За необхідності може бути залучено понад 200 рятувальників, а також 200 одиниць техніки», — каже речниця ДСНС Закарпаття Наталія Батир.У Рахівському районі підтопило 70 дворів

У Рахівському районі підтопило 70 дворів

Вода залила дороги

На трасі «Мукачево-Рогатин» у напрямку Рахова поліція зупиняла автівки і рекомендувала їхати іншим шляхом, — розповів начальник управління цивільного захисту Закарпатської ОДА Віктор Буришин: «Пік хвилі пройшов у Ясіня і вже пішов мінус 10 сантиметрів. Це говорить про те, що максимум там уже пройшов. Вона рухається вниз і чекаємо такий максимум у Рахові. Є питання по закриттю центрального моста у Рахові. Там залишилося 30-40 см до критичної відмітки, коли треба міст однозначно перекривати. На сьогодні там обмежено рух вантажного транспорту. Поки що пускають пішоходів і легковий».У Рахівському районі підтопило 70 дворів

У Рахівському районі підтопило 70 дворів

Підвищення рівня води в межах селища Ясіня наближається до рівня паводку 2008 року

Дощі йтимуть на Рахівщині і вночі 24 червня, розповіла синоптикиня Василина Блох: «Дощі будуть від помірних до значних і опади будуть ще збільшуватися. Тому там такої спокійної ситуації найближчим часом не очікується. Завтра інтенсивність опадів на сході буде зменшуватися. Але по області, особливо в гірських районах, будуть точкові зливові дощі, які максимально можуть сягати до 25 міліметрів за годину, за дві».

Підвищення рівня води в межах селища Ясіня наближається до рівня паводку 2008 року, — каже Віктор Буришин. За його словами, служби цивільного захисту готові до ліквідації наслідків негоди.

Суспільне

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах