75636
14:25 23.062020

Про карантинні обмеження на Закарпатті

Події 83662

Сьогодні у 103 закарпатців підтверджено коронавірус COVID-19методом ПЛР. На жаль, ситуація не покращується.

Зокрема, на засіданні 22.06 комісія ТЕБ та НС прийняла наступні рішення:

‼Заборонити на вихідних – субота, неділя та святкові дні – регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів громадським автомобільним транспортом у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному сполучені. Міжобласне регулярне сполучення заборонено ще минулого тижня.

‼Магазинам, аптекам, банкам, місцевим органам Пенсійного фонду України:

Із 11.00 по 13.00 год. організувати прийом відвідувачів (споживачів) похилого віку, яких відносять до групи ризику щодо важкого перебігу коронавірусної хвороби, не допускати у цей час у приміщення молодь, яка часто може бути носієм коронавірусу, без симптомів хвороби. Це європейська практика боротьби із розповсюдженням COVID-19, зокрема у Словаччині, Чехії та Угорщині.

‼Сільські, селищні голови та працівники органів державної реєстрації актів цивільного стану повинні завчасно попереджувати поліцію про проведення запланованих урочистих заходів, наприклад, укладання шлюбу, щоб правоохоронці змогли проконтролювати дотримання карантинних вимог і запобігали проведенню масових заходів.

‼Встановити контрольно-пропускні пункти на:

– Яблунецькому перевалі (автодорога Н-09 Мукачево-Рогатин-Львів) ;

– Абранському перевалі (автодорога М-06 Київ-Чоп).

‼Здійснювати пропуск осіб лише після проведення температурного скринінгу з безконтактною термометрією всіх пасажирів, фіксації часу перетину, номерів транспортних засобів та напрямку руху, місця вибуття та прибуття транспортного засобу (пасажирів).Забезпечити направлення на обстеження осіб з підозрою на гострі респіраторні захворювання.

‼Місцевим органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, територіальним підрозділам центральних органів виконавчої влади починати працювати:

– о 8 годині в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, територіальних підрозділах центральних органів виконавчої влади;

– о 10 годині в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України;

Рекомендувати суб’єктам господарювання на період дії карантину внести (у разі необхідності) зміни до режимів роботи з метою встановлення початку роботи о 10 чи більш пізній годині”

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах