75575
20:57 22.062020

Пригоди грибників додали клопоту закарпатським рятувальникам. Фото

Події 4445

У неділю гірські пошуковці Закарпаття отримали три дзвінки з проханням про допомогу від людей, що заблукали. Події трапилися в Рахівському, Ужгородському та Мукачівському районах.

Перший виклик надійшов до Служби порятунку о 20:20. П’ятеро туристів, мешканці Львова та Вінниці, піднялися на вершину гори Говерла і планували повернутися до навчально-спортивної бази «Заросляк», що знаходиться на території Івано-Франківської області. Проте в темряві заблукали й випадково спустилися в бік Рахівського району Закарпаття. Вони подзвонили за номером 101 та описали, що бачать навколо. Фахівці гірського пошуково-рятувального відділення с. Лазещина зорієнтували людей, як необхідно вийти на туристичний маршрут, і виїхали їм на допомогу. Однак група, побачивши вказівники маршруту, вирішила не чекати на рятувальників і самостійно вирушила на базу.

За годину після першого виклику, о 21:30, надійшов другий – на цей раз із Ужгородського району. Група людей вирушила із с. Минай до с. Пацканьово на пошуки грибів. У лісі вони розділилися і згодом помітили, що до місця збору не прийшла 70-річна жінка. Тоді її дочка зателефонувала до оперативно-рятувальної служби. На пошуки заблукалої відправили гірське пошуково-рятувальне відділення м. Ужгород. Оскільки в жінки розрядився телефон і зв’язку з нею не було, рятувальникам довелося розділитися на групи й прочісувати ліс. О 23:45 її знайшли й передали родичам. Медичної допомоги жінка не потребувала.

Третій дзвінок рятувальники отримали вже близько опівночі – о 23:50. Жінка, що зателефонувала, повідомила: її сусіди ще вранці вийшли по гриби до лісового масиву поблизу с. Верхній Коропець Мукачівського району й не повернулися. Телефонного зв’язку з п’ятьма заблукалими не було. До пошуків людей долучилися гірське пошуково-рятувальне відділення м. Мукачево, особовий склад Мукачівського міськвідділу ГУНП та волонтери. Утім о 06:15 22 червня грибники самостійно вийшли до с. Березинка й направилися додому.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини