75463
09:34 21.062020

Змінено правила в’їзду до Угорщини. ВІДЕО

Події 16115

З 18 червня громадяни Угорщини без обмежень можуть в’їжджати на територію країни з України, без подальшого проходження карантину. Відповідно до постанов уряду сусідньої країни.

ТУКЗ-КМКС раніше просив дозволу на відновлення малого прикордонного руху на українсько-угорському кордоні. Відтак, Міністр закордонних справ Угорщини прийняв рішення, що громадяни України, котрі заїжджають до Угорщини, можуть перебувати в 30-кілометровій від кордону зоні протягом 24 годин без будь-яких обмежень. У такому випадку не потрібно ані подавати заяви, ані пред’являти медичну довідку.

У пресслужбі поліції сусідньої Саболч-Сатмар-Березької області Угорщини журналістам TV 21 Ungvár повідомили, якщо хтось не дотримає 30-кілометрової межі чи 24-годинного обмеження, отримає штраф, але особу можуть і депортувати з Угорщини. Генеральний консул Угорщини у місті Ужгород наголошує, що таке послаблення перетину кордону може значно пожвавити рух на пункті пропуску «Чоп-Захонь», адже наразі це – єдиний відкритий пункт перетину кордону, решта чотири – все ще закриті.

Водночас Україна також дозволила громадянам Угорщини в’їзд на територію країни без обов’язкового проходження карантину. Для цього, окрім дійсного паспорта, слід мати таку медичну страховку, котра за необхідності покриє всі видатки лікування від коронавірусу.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах