75389
21:10 19.062020

Лубня залишилася відрізаною від світу. Фото

Події 5393
Наслідки паводку на Закарпатті

“Село залишилося відрізаним від світу. Тут живуть переважно люди старшого віку. 48 садиб, більше 200 мешканців – ізольовані повністю.

Після паводку у вівторок відбулося повне руйнування опор мосту і та частина, яка сьогодні використовується як пішохідна, насправді у аварійному стані, небезпечна для переходу. Потік води направлений на опору, яка встояла, і щомиті може впасти.

Дав доручення встановити попереджувальні знаки і заборонити прохід аварійною конструкцією.

Ми уже розпочали підготовчі роботи – експертна оцінка, проектна документація, виділення коштів на будівництво. Поки вестимуться ці роботи, обговорюємо можливі шляхи тимчасового вирішення проблеми:

1) Встановлення тимчасової переправи. Звернувся до командувача Оперативного командування «Захід», генерал-майора Збройних сил України Сергія Шаптали надати тимчасову пересувну механізовану переправу. Військові Виноградівського гарнізону разом із працівниками дорожнього підприємства, виїхали на місце, вивчають технічні можливості встановлення тимчасового мосту.

2) Заїзд транспорту із польського боку. Село знаходиться неподалік КПП на кордоні із Польщею – «Лубня-Волосате». Звертаюся і до міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, щоб терміново, в екстреному порядку, бо подія надзвичайна, просити суміжну сторону відкрити пункт пропуску для можливого проїзду польських пожежників і швидкої у разі потреби.

3️) Дерев’яна переправа.

То ж працюємо над вирішенням проблеми!

Відновлення дорожньої інфраструктури – стратегічно важливе. Від цього залежатиме розвиток регіону, транскордонної співпраці.”, – Олексій Петров.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах