75157
13:05 16.062020

На Закарпатті митники вилучили 83 пари взуття. ФОТО

Події 4620

На митному посту «Тиса» та «Ужгород» Закарпатської митниці Держмитслужби припинено чотири факти незаконного ввезення в Україну брендового взуття.

У ході митного контролю транспортних засобів та речей громадян України митники виявили незаявлені в митних деклараціях та при усних опитуваннях взуття різних розмірів, відомих торгових марок, наприклад «BALDININI» та «MASSIMO GRANIERI».

У всіх випадках вартість виявлених товарів перевищувала 500 євро та потребує додаткової оцінки із залученням спеціаліста-експерта.

Відповідно до ч. 4 ст. 374 Митного кодексу України, товари (крім підакцизних), що ввозяться громадянами у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі, сумарна фактурна вартість та/або загальна вага яких перевищують обмеження, встановлені частиною першою цієї статті, але загальна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10000 євро, підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, з поданням документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення таких товарів, та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків і податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України, в частині, що перевищує еквівалент 500 євро або вартість товарів, обчислена пропорційно до ваги, що перевищує 50 кг (при ввезенні через інші ніж відкриті для повітряного сполучення пункти пропуску через державний кордон України). Базою оподаткування таких товарів є частина їх сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 500 євро або вартість товарів, обчислена пропорційно до ваги, що перевищує 50 кг.

Таким чином, громадяни України не заявили за встановленою формою точних відомостей про переміщувані ними через митний кордон України товари, які в даних кількостях підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню.

У всіх чотирьох випадках дії українців мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 472 Митного кодексу України.

Наразі складено протоколи про порушення митних правил, взуття вилучено до рішення суду, інформує Закарпатська митниця Держмитслужби.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини