75059
11:29 15.062020

Вандали пошкодили Стіну плачу на Свалявщині, у МЗС вважають - провокація

Події 4678

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає осквернення матеріалів експозиції на задній частині Стіни плачу у Свалявському меморіальному парку спробою дестабілізувати ситуацію в Закарпатській області та заявляє, що правоохоронці вже розслідують акт вандалізму.

“Сумною новиною вихідних стала інформація про вандалізм у важливому місці для українських угорців – біля Стіни плачу у Свалявському меморіальному парку. Цей акт вандалізму є провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації на Закарпатті, хтось хоче завадити нам у подоланні суперечок з Угорщиною”, – написав Кулеба на сторінці у Facebook у понеділок уранці.

Він додав, що акт вандалізму вже розслідують правоохоронці.

“Переконаний, винних обов’язково знайдуть і покарають, як це було з підпалювачами Угорського будинку в Ужгороді. Попри всі словесні та фізичні провокації, вірю, що Україна та Угорщина здатні знайти взаємоприйнятні рішення, щоб врегулювати спірні питання, не перетинаючи червоних ліній жодної зі сторін”, – зазначив міністр.

Кулеба наголосив, працюватиме над цим із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сіярто.

“Українські угорці, як і представники інших національних меншин, є важливою і невід’ємною частиною українського суспільства. І я розумію, що вони не менш важливі для Угорщини. Не можна дозволяти використовувати провокації для чергового розкручування теми антиугорських настроїв в Україні та нагнітання напруги в українсько-угорських відносинах”, – підсумував Кулеба.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах