74868
16:08 11.062020

Закарпатського суддю-хабарника відсторонили від роботи

Події 4995

У четвер, 11 червня, Вища рада правосуддя за клопотанням керівника САП Назара Холодницького відсторонила від здійснення правосуддя суддю одного з районних суддів Закарпатської області, який обвинувачується в одержанні 15 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба САП.

Строк відсторонення – до набрання законної сили вироком суду або закриття кримінального провадження у справі за його обвинуваченням.

«Як вже повідомлялось, 5 лютого 2020 року вказаного суддю викрито на «гарячому» під час одержання 15 тис. гривень від громадянина за задоволення цивільного позову. Зауважимо, що на момент вчинення злочину суддя обіймав посаду голови цього суду.

18 травня 2020 обвинувальний акт у справі за ч. 3 ст. 368 КК України було скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

2 червня 2020 року у ВАКС відбулось перше засідання з розгляду по суті у справі – прокурор #САП оголосив короткий виклад обвинувального акту та виступив, як і сторона захисту, зі вступною промовою», — зазначили у САП.

Наступне засідання у справі призначено на 27 серпня 2020 року.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах