74817
19:33 10.062020

Закарпаття не переходить на новий етап послаблення карантину

Події 5776

В облдержадмінстрації провели чергове засідання комісії ТЕБ та НС. Доповідали медики та епідеміологи.

На жаль, статистика захворюваності на коронавірус в області не дозволяє переходити до наступного етапу послаблення карантинних обмежень. За останні три доби у 126 закарпатців підтверджено COVID-19 методом ПЛР.

Олексій Петров:

Комісія прийняла такі рішення:

❗ Не вводити на території області наступний етап послаблення протиепідемічних заходів

❗ Проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 10 осіб

❗ Проведення релігійних заходів за умови здійснення контролю релігійною організацією за дотриманням фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі будівлі

❗ Продовжити заборону на функціонування: басейнів, спа-зон та розважальних закладів, ресторанів, кафе інших закладів харчування у закритих приміщеннях(тераси, ресторани, де їжа на виніс – працюють)

❗ Заборонити здійснення регулярних пасажирських перевезень громадським транспортом до населених пунктів у яких виявлено локальні осередки інфікування COVID-19.

❗ Рішення про відкриття дитсадків приймають на місцях із урахуванням епідеміологічної обстановки.

❗ Дозволити роботу пунктів проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) на базі закладів загальної середньої освіти Закарпатської області, з урахуванням профілактичних та протиепідемічних заходів:

✔чергування медичних працівників

✔проведення медичними працівниками оцінки щодо наявності симптомів респіраторного захворювання (кашель, нежить, задишка) і температурного скринінгу

✔забезпечити розподіл у достатній кількості пірометрів, засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів для обробки рук та поверхонь у кожному пункті тестування.

❗ У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль вносити подання на розгляд регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій питання про скасування послаблення конкретних протиепідемічних заходів виходячи з результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в області.

Закарпатська ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах