74769
22:55 9.062020

Директору Департаменту міського господарства Ужгородської міськради змінено запобіжний захід: тримання під вартою із альтернативою 2 млн 999 тис грн застави

Події 3272

За доводами прокурора прокуратури Закарпатської області слідчим суддею  Ужгородського міськрайонного суду змінено запобіжний захід  директору Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, який підозрюється в розтраті ще понад 602 тис грн виділених на ремонт площі Поштової у м. Ужгороді.

Згідно проголошеної сьогодні ухвали, підозрюваного взято під варту із можливістю внесення 2 млн 999 тис грн застави.

Відповідно до матеріалів слідства, підозрюваний, завірив та прийняв у повному об’ємі неякісні роботи щодо укладання тротуарів на площі Поштовій, що стало підставою для перерахування підряднику коштів. При цьому, він умисно не зазначив в даному документі зауваження щодо недотриманих підрядником вимог ДСТУ та невідповідності влаштованої бруківки проектно-кошторисній документації. 

Підписання посадовцем даних документів, стали підставою для стягнення з міської ради понад 602 тис грн. у судовому порядку.

Поряд з цим, посадовець уклав договір з іншою фірмою, яка здійснила демонтаж неякісно укладеної бруківки та виконав усі необхідні монтажні роботи по її переукладенню, але з повною оплатою вартості виконаних робіт. 

Наразі, у сукупності скоєних злочинів, посадовець підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191, ч.5 ст.191, ч.2 ст.28-ч.1 ст.366 КК України.

Встановлюються інші фігуранти, які причетні до вчинення даного злочину.

Триває подальше досудове розслідування, яке здійснюють слідчі Нацполіції Закарпаття. Оперативний супровід забезпечили співробітники Управління СБУ в Закарпатській області.


Пресслужба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах