74624
15:52 8.062020

Закарпаття не відповідає критеріям для послаблення карантину – МОЗ

Події 4447

Вісім українських регіонів не відповідають критеріям для подальшого послаблення карантину.

Зокрема, допустимі значення інцидентності (не більше ніж 12 нових випадків протягом семи днів на 100 тис. населення) перевищено в Києві, а також у Волинській, Житомирській, Закарпатській, Львівській, Рівненській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Двом іншим параметрам – заповненість лікарень, призначених для лікування пацієнтів з COVID-19, не більше ніж на 50% і проведення тестів не нижче від показника інцидентності – відповідають усі регіони.

Карантин в Україні через епідемію коронавірусної інфекції діє із 12 березня. Обмежувальні заходи тричі продовжували. З 11 травня в Україні розпочали пом’якшення карантину.

20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі дали право послаблювати карантинні заходи за умови відповідності трьом критеріям.

Усього уряд розробив п’ять етапів поступового скасування обмежень. 1 червня Україна перейшла до третього етапу, який передбачає відкриття спортивних залів і фітнес-центрів, навчальних закладів, запуск міжобласного автобусного сполучення та залізничних перевезень.

В Україні станом на 8 червня загальна кількість підтверджених випадків зараження сягнула 27 462, із них 797 осіб померли, 12 195 – одужали. У Львівській області 2162 хворих, 71 померлий.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах