74637
21:53 5.062020

Прокуратура скерувала до суду черговий обвинувальний акт стосовно ще одного члена ДВК з 69 округу, яка незаконно видала бюлетені для голосування

Події 5019

Правоохоронними органами Закарпаття продовжується системна робота щодо притягнення до відповідальності осіб за порушення виборчого законодавства.

Так, сьогодні, 5 червня 2020 року, прокуратурою Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ще одного члена дільничної виборчої комісії у с. Великі Лучки, Мукачівського району.

У ході слідства зібрано докази, які підтверджують, що підозрювана, усупереч складеної присяги та діючого законодавства, незаконно видала невстановленим особам 37 бюлетенів, на імена осіб, які у день проведення позачергових виборів до Верховної Ради України перебували за кордоном.

Дії підозрюваної кваліфіковані за ч.2 ст.158-1 КК України, тобто надання виборчих бюлетенів особам, які не мають право їх отримувати, вчинене членом виборчої комісії, за попередньою змовою групою осіб.

У зв’язку із визнанням обвинуваченою своєї вини та укладенням угоди, до суду скеровано обвинувальний акт разом із угодою про визнання винуватості.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах