74628
15:25 5.062020

На Закарпатті також планують встановити систему автофіксації порушень ПДР

Події 16256

У п’ятницю, 5 червня, в Управлінні патрульної поліції відбулася пресконференція щодо ДТП на Закарпатті та профілактичних заходів у рамках місячника безпеки дорожнього руху.

За словами т.в.о. начальника УПП в Закарпатській області, майора поліції Валерія Наймана, протягом січня-квітня 2020 року на території обслуговування УПП в Закарпатській області зареєстровано 442 дорожньо-транспортні пригоди, що на 5% більше ніж за аналогічний період минулого року (2019 рік – 422 ДТП).

У цих ДТП загинуло 7 осіб, постраждало – 52, травмовано –87 осіб.

Основні причини ДТП: порушення правил маневрування (188 автопригод); перевищення безпечної швидкості руху (103); недотримання дистанції (49); порушення правил проїзду перехресть (40); керування ТЗ у нетверезому стані (38).

– Що стосується роботи патрульних, то з початку року станом на 4 червня 2020 року патрульні відреагували на 16 781 виклик, оформили 532 ДТП, склали 19 111 адмінпротоколів, – зазначив Валерій Найман. – Впродовж місяця, починаючи з 1 червня, в Закарпатській області планується проведення інформаційно-превентивної та оперативної роботи щодо виявлення, документування та запобігання найбільш поширених порушень ПДР. Ми організуємо низку флешмобів, лекцій та бесід. На найбільш небезпечних ділянках міста, де найчастіше трапляються ДТП за участі пішоходів, нами буде проведено профілактичні бесіди з громадянами. Також вже за кілька днів проведення місячника є перші результати. За чотири дні складено 173 матеріали за порушення швидкісного режиму, зафіксовано 12 випадків керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння, 4 пішоходів притягнуто до відповідальності за перехід вулиці у недозволеному місці.

Насамкінець Валерій Найман зазначив, що в Україні з 1 червня запрацювала система автоматичної фіксації правил дорожнього руху. Перші камери встановили у Києві та Київській області, але поступово вони з’являться по всій Україні, зокрема і на Закарпатті. На автомагістралях встановлення камер буде відбуватися за рахунок держави, в містах та ОТГ – за рахунок місцевих бюджетів. Місця встановлення камер буде погоджено з Департаментом патрульної поліції.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах