74544
18:55 3.062020

Врятованим совеням опікуються закарпатські надзвичайники

Події 4463

Правда, цей прихисток тимчасовий: якщо мати-сова назад не прийме совеня, то тоді під опіку його візьмуть зоозахисники….

Сьогодні, прибираючи територію довкола навчальної пожежно-рятувальної вежі, що в м. Іршава, рятувальник місцевого підрозділу ДСНС Віталій Попович натрапив на незвичну знахідку. На сходовій клітині четвертого поверху тренувальної споруди сиділо маленьке пташеня. Роздивившись ближче пухнасту, правда, добре налякану тваринку, з’ясувалося, що це совеня. Ймовірніше воно бідолашне випало із гнізда, яке знаходиться під дахом.

Швиденько знайшли для знайди картонний ящик та накопали “смаколиків”. До речі, совеня таки посмакувало харчами… Майже одразу виявилися й охочі забрати пташку додому, але з цим вирішили почекати і, як з’ясувалося згодом, не даремно. Виявляється, що якщо його неправильно годувати, він може загинути. Вогнеборці зрозуміли, що без допомоги фахівців з цим не впораються.

Спеціалісти національного природного парку “Зачарований край”, оглянувши маленьку “сирітку”, порадили найближчим часом залишити совеня на місці, можливо мати-сова схаменеться й забере його назад. А якщо ні, то тоді під опіку його візьмуть зоозахисники.

У ДСНС України у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах