74231
21:27 29.052020

15 000 гривень хабара за виготовлення посвідчення водія - поліцейський постане перед судом

Події 4391

До суду скеровано обвинувальний акт відносно поліцейського батальйону із забезпечення супроводження Департаменту патрульної поліції Нацполіції. Правоохоронець обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Досудовим розслідуванням встановлено, що правоохоронець одержав 15 000 гривень неправомірної вигоди від громадянина за “вирішення питання” щодо виготовлення та видачі посвідчення водія без проходження навчального процесу в автошколі, а також за позитивне складання іспитів з «Правил дорожнього руху та водіння транспортних засобів» без участі абітурієнта.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Закарпатської області, за матеріалами Управління ДВБ Нацполіції в Закарпатській області.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

ДБР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах