74055
12:16 26.052020

На Виноградівщині місцеві мешканці під час земляних робіт пошкодили газопровід

Події 4125

12 споживачів газу залишилися без газопостачання у селі Холмовець Виноградівського району. Неподалік їхніх помешкань під час проведення несанкціонованих земляних робіт був пошкоджений вуличний газопровід середнього тиску.

«На цій ділянці люди прокопували водопровід. Однак, про проведення таких робіт в жодну інстанцію не повідомили. Відповідно, вони уявлення не мали, де проходить газопровід, що й призвело до інциденту», — прокоментував керівник Виноградівського відділення АТ «Закарпатгаз» Андрій Ходаківський.

З початку року це вже третій на Виноградівщині та одинадцятий в області подібний випадок, коли під час несанкціонованих земляних робіт пошкоджується газопровід. Аби уникнути таких ситуацій, люди повинні звертатися у АТ «Закарпатгаз» і повідомляти про свої наміри. Представник підприємства перевірить, чи не входить територія, де проводитимуться роботи, до охоронних зон газорозподільної системи. У разі необхідності виїде на місце та покаже, де саме проходить газопровід. Це також стосується проведення ремонтних та будівельних робіт. Виклик представника Закарпатгазу на місце проведення робіт є безкоштовним.

«Потерпілих через інцидент в Холмовці, на щастя, немає. Але коли стається подібне, загроза щоразу існує величезна. Навіть не хочу думати, що могло б статися, аби поруч була іскра від запальнички або іншого джерела вогню», — пояснив головний інженер АТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський.

Через кілька годин газопостачання у Холмовці було відновлено у повному обсязі. Та у Закарпатгазі наголошують: перед проведенням земляних робіт варто звернутися за фаховою допомогою. Вчиняючи з порушеннями, мешканці не тільки наражають себе та інших на небезпеку, а також спричинюють припинення газопостачання, але й ризикують заплатити немалий штраф. Адже у такому разі винуватцю доведеться оплатити вартість відновлювальних робіт, а також втрачених об’ємів газу, повідомляє пресслужба АТ «Закарпатгаз».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах