73896
16:53 22.052020

На Берегівщині ліквідували витік на підземному газопроводі

Події 3511

Витік на підземному газопроводі виявили та ліквідували працівники АТ «Закарпатгаз» у селі Боржава Берегівського району. Під загрозою припинення газопостачання перебували чотири населені пункти. Вчасно виконані роботи дозволили ліквідувати проблему. При цьому навіть вдалося не припиняти подачу газу до будинків.

«Цей газопровід подає газ на 4 населені пункти: Варієво, Боржава, Галабор і Бадалово. Загалом — 1400 абонентів. Завдяки оперативному реагуванню служби підземних газопроводів та аварійно-диспетчерській групі був встановлений бандаж, і газопостачання до помешкань не перекривали», — розповів старший майстер групи експлуатації мереж Берегівської дільниці Жолт Мейсарош.

Аби виконати подібні роботи, щоразу залучаються щонайменше 12 працівників. Серед них — фахівці бригад комплексно-приладового обстеження, аварійно-диспетчерської служби, екскаваторщик, зварювальник, слюсарі групи експлуатації мереж.

«Впродовж минулого року було виявлено і усунуто 307 витоків. З початку поточного року уже виявлено і усунуто 107 випадків на підземних газопроводах і майже 1,5 тисячі витоків на наземних газопроводах, засувках, фланцевих з’єднаннях. Виконання всіх експлуатаційних робіт і аварійно-відновлювальних робіт виконується за рахунок плати за розподіл приєднаної потужності», — пояснив Віктор Водзінський, головний інженер АТ «Закарпатгаз».

Витік газу на підземному газопроводі у Боржаві був виявлений під час планового обстеження. Газопроводи, що під землею, обстежуються щорічно, відповідно до сформованого плану. Так само обстежуються і наземні газопроводи. Ці види робіт, як і ліквідація аварійних ситуацій у помешканнях закарпатців, є безкоштовними, адже покриваються за рахунок плати за розподіл газу. У випадках, коли закарпатці відчувають поблизу себе запах газу, газовики закликають терміново дзвонити за номером 104.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини