73887
15:25 22.052020

Стало відомо, хто із закарпатців зможе потрапити до сусідньої Словаччини

Події 21078

Українська влада прийняли рішення про відкриття 66 пунктів пропуску на кордоні із Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Молдовою.

Міністерство закордонних і європейських справ Словаччини оновило інформацію про те, які категорії іноземців можуть в’їжджати на територію країни з дотриманням карантинних заходів, затверджених Управлінням охорони здоров’я:

a) Іноземці, пов’язані офіційними відносинами з громадянами Словаччини: чоловіки, дружини, неповнолітні діти, батьки неповнолітніх дітей, які є громадянами Словаччини. Неповнолітня дитина, чоловік або дружина не повинні перетинати кордон спільно з іноземцем. Відносини можуть бути підтверджені свідоцтвом про народження, свідоцтвом про шлюб або його копією. Якщо оригінали документів іноземною мовою, необхідно надати співробітникам прикордонної служби переклад (досить неофіційного).

b) Іноземці, які мають документи, що дозволяють проживання на території Словаччини відповідно до закону 404/2011 Z. z. й інших законів. При цьому необхідно довести право свого перебування в Словаччині, пред’явивши дійсний дозвіл на проживання (povoleníe na pobyt), вид на проживання (pobytový preukaz), свідоцтво про реєстрацію місця проживання (potvrdeníe o registrácii pobytu) або національну візу (národné vízum), видану дипломатичним представництвом (zastupiteľský úrad) Словацької Республіки.

c) Особи, з постійною або тимчасовою реєстрацією місця проживання в прикордонних районах сусідньої держави в межах 30 км від відкритого пункту перетину кордону зі Словацькою Республікою, які мають трудові відносини або робоче місце в Словаччині на відстані до 30 кілометрів по автодорозі від відкритого прикордонного пункту. При цьому вони повинні мати довідку від роботодавця в установленому державними органами СР форматі.

d) Особи, які користуються дипломатичними привілеями та імунітетами на території Словацької Республіки.

e) Особи, які в’їжджають у Словаччину з метою проходження вступних або випускних іспитів, або зарахування в школи на території СР. Також іноземним студентам дозволено в’їжджати на територію СР, щоб забрати особисті речі. При цьому школярі або студенти, які пред’являть документи про необхідність в’їзду до Словаччини, наприклад, запрошення на вступні іспити, можуть взяти із собою одного супроводжуючого, якому буде необхідно пред’явити негативний тест RT-PCR на COVID-19 і старше 96 годин.

f) Іноземці, в’їзд яким дозволений на підставі виняткових заходів, прийнятих Управлінням охорони здоров’я СР.

g) Співробітники іноземної поліції, які проїжджають транзитом через територію Словацької Республіки для виконання завдань, обумовлених членством в ЄС, а також військовослужбовці, в тому числі, представники NATO, в’їзд яким був дозволений МВС або Міноборони Словаччини.

h) Громадяни держав – членів ЄС, що повертаються на батьківщину через територію Словацької Республіки транзитом, проїзд яким був дозволений МВС Словацької (згода необхідна, запитувати за адресою електронної пошти: corona.transit@minv.sk).

Крім того, на територію Словаччини дозволений доступ:

– водіям вантажного транспорту; пілотам та іншим членам льотних екіпажів; бригадам, задіяним у вантажних водних перевезеннях; машиністам та іншому залізничному персоналу, за необхідності перетину кордону Словаччини для прибуття на місце виконання роботи або при проходженні додому. Ці категорії осіб повинні мати при собі довідку від роботодавця, що підтверджує необхідність проїзду через кордон НГ;

– водіям і екіпажам особистого, повітряного й автобусного транспорту, що здійснює перевезення репатрійованих осіб на територію Словацької Республіки.

Окремі правила діють для молодих спортсменів, співробітників міжнародних організацій та фінансових інститутів Євросоюзу, бригад медслужб, власників земель, персоналу сільськогосподарських підприємств, а також осіб, яким необхідно доглядати за хворими родичами або проходити лікування самостійно. Повний список: https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/vstup-cudzincov-na-uzemie-sr-pocas-mimoriadnej-situacie

Як повідомляє офіційний державний сайт korona.gov.sk, на територію Словацької Республіки також можна в’їхати в робочих цілях, попередньо отримавши дозвіл Управління громадської охорони здоров’я. Для того, щоб отримати таку довідку, потрібно відправити підписаний заявником формуляр у форматі PDF на пошту koronavynimky@mhsr.sk, долучивши до нього заповнений бланк без підпису в форматі DOC або DOCX (Microsoft Word). У формулярі необхідно вказати ім’я та прізвище, номер документа, за яким планується здійснити поїздку, а також дату в’їзду. Також прикордонникам потрібно буде пред’явити негативний тест RT-PCR на наявність COVID-19 і не старше 96 годин. Форма документа розміщена на сайті: https://korona.gov.sk/najcastejsie-otazky/hranice/cudzinec/

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини