73506
08:45 15.052020

У закарпатських рятувальників з’явився снігоболотохід «Богун»

Події 3946

Сніг у Карпатах вже зійшов, а з ним поменшало й туристів, які щорічно завдають чимало клопоту гірським рятувальникам Закарпаття.

Однак сидіти без діла фахівці ДСНС не можуть: і якщо немає реальних пошуково-рятувальних робіт, надзвичайники вдосконалюють свої вміння та перевіряють готовність техніки до різних нестандартних ситуацій. Хоча, стандартних в рятувальників і не буває… Так, нещодавно, приміром, тестували можливості снігоболотохода «Богун» діяти в умовах болотистої місцевості та високогір’я. Техніка в рятувальників нова, тож тест-драйв проходила лише по снігу взимку.

І зараз, коли він розтанув, рятувальники вирішили перевірити, як цей могутній красень-всюдихід буде долати бездоріжжя й водні перешкоди високогір’я. За допомогою централізованої системи контролю тиску, колеса цього унікального транспортного засобу обирають варіант найкращого прилаштування до конкретних умов місцевості, а особливий протектор шин дозволяє збільшити зціплення з поверхнею, повідомляє Управління ДСНС України у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах