73407
17:38 13.052020

В Ужгороді судитимуть іноземця за обвинуваченням у контрабанді і збуті понад 1,1 кг метамфетаміну

Події 3601

Прокурором Ужгородської місцевої прокуратури затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 50-річного громадянина Словацької Республіки, у автівці якого, правоохоронці вилучили 10 пакетів з метамфетаміном.

Затримали іноземця 13 лютого 2020 року, в Ужгороді, неподалік одного з готельних комплексів. У ході обшуку автомобіля, правоохоронці виявили розфасований у окремі брикети психотроп. Загальна вага вилучених пакетів з психотропною речовиною склала понад 2 кг.  Проведений на місці експрес-тест підтвердив, що дана речовина містить  метамфетамін.

У ході слідства встановлено, що вказаний психотроп він контрабандою ввіз до України через митний пост «Ужгород». Згідно висновку експерта, у 10 вилучених пакетах з кристалічною речовиною, міститься більше 1,1 кг «чистого» метамфетаміну.

Наразі підозрюваний утримується під вартою із можливістю внесення 1 050 000 грн застави.

Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 307 КК України (придбання, зберігання, перевезення з метою збуту психотропних речовин в особливо великих розмірах) та ч.3 ст.305 КК України (контрабанда психотропних речовин в особливо великих розмірах).

Досудове розслідування здійснювали слідчі Ужгородського відділу поліції. Прокурори Ужгородської місцевої прокуратури забезпечили процесуальне керівництво ходу слідства.

Пресслужба прокуратури Закарпатської області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах