73175
15:31 8.052020

В Ужгороді від фірми у судовому порядку вимагають повернути шкільні меблі, закуплені за бюджетні кошти

Події 6918

Ужгородська місцева прокуратура звернулась до Господарського суду із позовною заявою в якій йдеться про зобов’язання приватного товариства повернути шкільні меблі, які закуплені для початкових класів однієї із шкіл м. Ужгорода.

Позовна заява пред’явлена в інтересах держави в особі Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів до місцевого приватного підприємства.

Йдеться про комплекти шкільних меблів для початкових класів, загалом – 100 одномісних парт, 100 стільців та 3 тумби, які придбані за кошти субвенції з державного бюджету у рамках програми «Нова українська школа». Загальна сума майна складає близько 120 тис грн.

Так, прокурором встановлено, що місцеве підприємство прийняло на відповідальне безоплатне зберігання вищевказане майно, проте надалі, незважаючи на вимогу дирекції школи про повернення парт та стільців – умови договору не виконало.

Наразі, за позовом Ужгородської місцевої прокуратури, Господарським судом Закарпатської області відкрито провадження у справі.

Позов заявлений в рамках кримінального провадження, досудове розслідування у якому наразі триває за декількома епізодами щодо ймовірного привласнення бюджетних коштів, виділених на закупівлі парт у школах Ужгорода, повідомляє пресслужба прокуратури Закарпатської області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах