72989
19:39 5.052020

В Ужгороді збільшується кількість хворих на коронавірус, управління охорони здоров’я міської ради закликає дотримуватися карантину

Події 9602

За минулу добу в Україні померли 13 хворих, у яких виявили коронавірус, із них – троє у Закарпатській області, зокрема і двоє людей в Ужгороді.

Хворих на COVID-19 у нашій області вже 546. Закарпаття – на 7-му місці в Україні за темпами збільшення кількості хворих, в Ужгороді ж найбільше у краї підтверджених випадків – 205.
За останні дні захворілих в обласному центрі Закарпаття значно побільшало, приріст із початку травня, тобто лише за 4 дні, – 47 осіб. На 5 травня лікарі подали 86 екстрених повідомлень в Ужгородське міськрайонне відділення ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України», що свідчить: у 86 ужгородців лікарі підозрюють захворювання на COVID-19, повідомляє управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради.
Ця статистика свідчить і про те, що ужгородці не дотримуються карантинних заходів, безпечно гуляють містом, багатьох можна бачити без маски, кількість людей на вулицях різко зросла. Безпечність частини населення вражає, адже ми ще не досягли зменшення захворюваності на COVID-19 і кількість тих, хто одужав – на ранок нині їх було 22 – не перевищує кількості захворілих.
Наразі ВООЗ продовжила дію глобального режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу . В Україні з 11 травня пом’якшать карантинні обмеження, однак загалом карантин продовжили до 22 травня 2020 року. Відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні у понеділок, 4 травня. Щоб кількість хворих на коронавірус не зростала, щоб не було масового поширення COVID-19, ще раз закликаємо ужгородців бути відповідальними та дотримуватися карантинних заходів, особливо зважаючи на те, що цього тижня знову матимемо тривалі вихідні.

Ужгородська міська рада

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах